یکشنبه 30 اردیبهشت 1403

عضویت ورود تالار آرشیو نقشه سایت خانه بذر تبلیغات آگهی تماس با ما

خوش آمدید

به جادوی کلمات ؛ سایت سرگرمی تفریحی خوش آمدید

از خانه بذر | بانک بذرهای کمیاب دیدن فرمائید

(کل 16 توسط 5 نفر)

 

پخت شیرینی های خوشمزه عید نوروز 94 (سری دوم)

 

 طرز تهیه شیرینی نارگیلی
 مواد لازم:  سفيده تخم‌مرغ چهار عدد بزرگ /  شكر‌ يك پيمانه / پودر وانيل يك قاشق چاي‌خوري / آرد نصف پيمانه /  پودر نارگيل دو و نیم پيمانه  طرز تهيه: • در يك ظرف استيل، سفيده تخم‌مرغ، ‌شكر و نمك را بريزيد و ظرف را روي قابلمه آب در حال جوش قرار دهيد و مواد داخل ظرف استيل را هم بزنيد. • وقتي مخلوط گرم شد،‌ آن را از روي حرارت برداشته، پودر وانيل، آرد و پودر نارگيل را درون آن بريزيد. • درب ظرف حاوي مخلوط را بگذاريد و حدود يك ساعت آن را درون يخچال قرار دهيد. • فر را روي دماي سیصد و بیست و پنج درجه فارنهايت از پيش گرم كنيد. • روي سيني فر، ‌كاغذ مخصوص شيريني‌پزي را قرار دهيد و به اندازه يك قاشق، يك قاشق از خمير برداشته و با فاصله از هم، آن‌ها را روي كاغذ مخصوص،‌ بچينيد. • آن‌ها را به اندازه پانزده الی بیست دقيقه يا تا زماني‌كه طلايي رنگ شوند، حرارت دهيد. • سيني را از فر خارج كرده، در همان جايي كه قرار دارند به مدت ده دقيقه صبر كنيد تا خنك شوند

شیرینی های خوشمزه عید نوروز

 

****

 

ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺧﺸﮏ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ
 ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ :
 ﺷﻜﺮ 150 ﮔﺮﻡ 
ﻛﺮﻩ 300 ﮔﺮﻡ
 ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ 1 ﻋﺪﺩ 
ﻭﺍﻧﻴﻞ 4/1 ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﻳﺨﻮﺭﻱ 
ﺁﺭﺩ 450 ﮔﺮﻡ
شیرینی های خوشمزه عید نوروز
 
ﻃﺮﺯ ﺗﻬﻴﻪ :
 ﺷﻜﺮ، ﻛﺮﻩ، ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﻭ ﻭﺍﻧﻴﻞ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﺪ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺷﺪﻥ ﺑﺎ ﻫﻤﺰﻥ ﺑﺮﻗﻲ ﺑﺰﻧﻴﺪ. ﺳﭙﺲ ﺁﺭﺩ ﺭﺍ ﮐﻢ ﻛﻢ ﺑﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﺩﺳﺖ ﺧﻮﺏ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﻛﻨﻴﺪ. ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍﺩﺭ ﺣﺪ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﺷﺪﻥ ﻣﻮﺍﺩ، ﻭﺭﺯ ﺩﻫﻴﺪ. ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻳﻚ ﻛﻴﺴﻪ ﻧﺎﻳﻠﻮﻧﻲ ﺣﺪﺍﻗﻞ 30 ﺩﻗﻴﻘﻪ ﺩﺍﺧﻞ ﻳﺨﭽﺎﻝ ﺍﺳﺘﺮﺍﺣﺖ ﺩﻫﻴﺪ. ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﺧﻤﻴﺮ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻛﺎﻓﻲ ﺍﺳﺖ 3 ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﻱ ﺍﺯ ﺁﺭﺩ ﻛﻢ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ 2 ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﻱ ﭘﻮﺩﺭ ﻛﺎﻛﺎﺋﻮﻱ ﺍﻟﻚ ﺷﺪﻩ ﺑﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻛﻨﻴﺪ ﺗﺎ ﺧﻤﻴﺮ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ. ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﺭﻭﻱ ﺳﻄﺢ ﺁﺭﺩﭘﺎﺷﻲ ﺷﺪﻩ، ﻛﻤﻲ ﻭﺭﺯ ﺩﻫﻴﺪ ﻭ ﺑﺎ ﻭﺭﺩﻧﻪ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ 3 ﻣﻴﻠﻲ ﻣﺘﺮ ﺑﺎﺯ ﻛﻨﻴﺪ. ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺧﻤﻴﺮ ﻛﺎﻛﺎﺋﻮﻳﻲ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﺎﺯ ﻣﻲ ﮐﻨﻴﻢ. ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺧﻤﻴﺮ ﺯﻳﺮﻳﻦ ﺣﺪﻭﺩ ﻳﮏ ﺳﺎﻧﺖ ﺍﺯ ﻫﺮ ﻃﺮﻑ ﺟﺎﻱ ﺧﺎﻟﻲ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻥ ﺩﻭ ﺧﻤﻴﺮ ﺭﻭﻱ ﻫﻢ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﻗﺖ ﺭﻭﻝ ﻛﻨﻴﺪ. ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﺣﺪﻭﺩ ﻳﮏ ﺳﺎﻋﺖ ﺩﺭ ﻳﺨﭽﺎﻝ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺳﭙﺲ ﺑﺎ ﭼﺎﻗﻮﻱ ﺗﻴﺰ ﺑﺎ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﻫﺎﻱ ﻧﻴﻢ ﺳﺎﻧﺘﻲ ﺑﺮﺵ ﺩﻫﻴﺪ. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﺮﺵ ﺧﻤﻴﺮ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺳﻴﻨﻲ ﻓﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ 20 ﺩﻗﻴﻘﻪ ﺑﺎ ﺣﺮﺍﺭﺕ 170 ﺩﺭﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﻴﮕﺮﺍﺩ ﺑﭙﺰﻳﺪ. ﺩﻗﺖ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻓﺮ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﺯ ﻗﺒﻞ ﮔﺮﻡ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ (. ﺩﺭ ﺿﻤﻦ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﻴﺪ ﺧﻤﻴﺮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪ ﺍﻱ ﺑﻪ ﻗﻄﺮ ﻳﮏ ﺳﺎﻧﺖ ﺩﺭﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﻛﻨﺎﺭ ﻫﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻴﺪ. ) ﻃﻮﺭﻱ ﻛﻪ ﺩﻭ ﺭﻧﮓ ﻣﺘﻀﺎﺩ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭ ﻫﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﻴﺮﺩ (. ﺳﭙﺲ ﺭﻭﻱ ﻻﻳﻪ ﺯﻳﺮﻳﻦ ﺭﻧﮓ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﺮﻋﻜﺲ، ﺑﻪ ﻫﻤﺎﻥ ﻃﺮﻳﻖ ﺧﻤﻴﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻴﺪ. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺧﻤﻴﺮ ﺩﺭ ﻳﺨﭽﺎﻝ ﺳﺮﻣﺎﻱ ﻻﺯﻡ ﺭﺍ ﭘﻴﺪﺍ ﻛﺮﺩ ﺑﺎ ﭼﺎﻗﻮ ﺑﺮﺵ ﺩﺍﺩﻩ، ﺩﺍﺧﻞ ﺳﻴﻨﻲ ﻓﺮ ﭼﻴﺪﻩ ﻭ ﺳﭙﺲ ﺩﺭ ﻓﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻴﺪ. ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺧﻤﻴﺮ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﭘﺎﻳﻪ ﺍﺻﻠﻲ ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﻫﺎﻱ ﺧﺸﻚ ﺑﺎ ﻃﻌﻢ ﻭ ﺗﺰﺋﻴﻦ ﻫﺎﻱ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﺮﺩ. ﻻﺯﻡ ﺑﻪ ﺫﮐﺮ ﺍﺳﺖ ﺍﻳﻦ ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺪﺕ ﻃﻮﻻﻧﻲ ﺩﺭ ﻇﺮﻑ ﺩﺭﺩﺍﺭ ﻭ ﺟﺎﻱ ﺧﻨﻚ ﻧﮕﺎﻫﺪﺍﺷﺖ. ﻫﻤﻴﻦ ﻃﻮﺭ ﺧﻤﻴﺮ ﺍﻳﻦ ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺪﺕ ﻃﻮﻻﻧﻲ ﺩﺍﺧﻞ ﻓﺮﻳﺰﺭ ﻗﺎﺑﻞ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﻱ ﺍﺳﺖ.
****
شیرینی زعفرانی
 آماده‌سازی: 15 دقیقه، زمان پخت: 8 تا 10 دقیقه مواد لازم: کره / 1 پیمانه (160 گرم) پودر قند / 2/1 و1 پیمانه (200 گرم) وانیل / 4/1 قاشق‌ چای‌خوری تخم‌مرغ / 2 عدد زعفران(ساییده‌ و حل­‌شده ‌در آب­) / 1 قاشق‌ سوپ‌خوری آرد گندم (الک­‌شده) / 4 پیمانه ( 400 گرم) بیکینگ‌پودر / 2/1 قاشق‌ سوپ‌خوری پودر قند / مقداری برای تزیین مارمالاد (به‌دلخواه) / 2 قاشق‌ سوپ‌خوری روش تهیه: 1.فر را روی حرارت 180 درجه سانتی‌گراد (350 درجه فارنهایت) تنظیم و گرم کنید؛ 2.کره را با پودر قند و وانیل در ظرفی ریخته، با همزن برقی به‌مدت یک دقیقه هم زده تا لطیف شود؛ 3.تخم‌مرغ‌ها را به پودرقند افزوده، به هم‌زدن ادامه دهید تا کرم رنگ شوند، سپس زعفران را به آن بیفزایید؛ 4.آرد و بیکینگ‌پودر را به‌تدریج به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کرده، با دست مخلوط کرده تا جایی که خمیر به دست نچسبد؛ 5.از خمیر به اندازه یک گردو کوچک برداشته، به‌صورت گرد فرم داده و با فاصله مناسب در سینی شیرینی‌‌پزی چرب نشده‌ای چیده و آن‌ها را به کمک نوک انگشت کوچک دست‌تان کمی گود کرده و در طبقه وسط فری که از قبل گرم‌شده به‌مدت 8 تا 10 دقیقه قرار داده تا پخته شوند؛ 6.پس از پخت، آن‌ها را از فر بیرون آورده، پس از دو دقیقه روی پنجره فلزی قرار دهید. پس از اینکه سرد شدند، توسط الک، مقداری پودر قند را روی شیرینی‌های سردشده بریزید. روی هر یک را با مارمالاد تزیین کرده و در ظرف مورد نظر بچینید

شیرینی های خوشمزه عید نوروز
****
شیرینی نخودچی
 
 مواد لازم:
هر سیر = 75 گرم
 آرد نخود 10 سیر
 روغن سرد و جامد 4سیر
 پودر قند 5 سیر
 هل مقداری
پسته خلال شده یا زعفران یا کاکائو
 
طرز تهیه :
ابتدا روغن سرد و جامد وبا پودر قند و پودر هل را با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا خمیر صاف، نرم و یکدستی درست شود.
سپس آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا به هم بچسبد و خمیر ما لطیف شود
 
خمیر را در کیسه نایلون داخل یخچال چند ساعت می‌گذاریم تا استراحت کند (اگر خمیر را یک روز استراحت بدهیم بهتر است)
یک ساعت قبل از پخت خمیر را از یخچال بیرون آورده و با دست ورز میدهیم و با وردنه آنرا پهن کرده و قالب بزنید
(برای درست کردن شیرینی می توانید خمیر را به قطر یک سانت روی سطح صافی پهن کنید و به صورت سنتی قالب بزنید یا اینکه به اندازه یک فندق از خمیر بردارید، داخل دست گرد کنید و روی آن را با نوک چاقو شکل دهید. همچنین می توانید با ماسوره شیرینی روی خمیرها را مانند گُل شکل دهید. )
 
شیرینی های آماده را با فاصله روی سینی فری که کف آن کاغذ روغنی انداخته اید، بچینید و روی هر کدام یک خلال پسته بگذارید.
سپس سینی شیرینی را 20 دقیقه در طبقه وسط با حرارت 150 درجه سانتیگراد فر بگذارید تا شیرینی ها بپزند
 از فر در اورده و میگذاریم خوب سرد شود سپس از سینی فر خارج میکنیم
 
تزیین :
با خلال پسته
یا
 زعفران ( زغفران + زرده تخم مرغ خیلی کم + ماست خیلی کم )
یا
کاکائو تزیین میکنیم
نکته :
برای اینکه آرد نخودچی بهتری داشته باشید می توانید خودتان از نخودچی گل (خام) درجه یک ,آرد نخودچی تهیه کنید. نخودچی را آسیاب کرده و الک ریز کنید. بدین ترتیب آرد نخودچی خالص دارید و در نتیجه شیرینی شما طعم بهتری خواهد داشت.
 

 
منبع: اینترنت و زیباکده
گردآوری و تنظیم : اختصاصی سایت جادوی کلمات

مطالب مرتبط

نظرات ارسال شده

  • ظاهرشون که خیلی خوشگله شکلکشکلک

    پاسخ : اگه بتونی درستش کنین که خیلی هم خوشمزه س شکلک شکلک

کد امنیتی رفرش

چطوری جون دل :)

هر موضوعی که میخواهید رو در این قسمت بنویس مانند : پروفایل , آشپزی و...

تمام حقوق مطالب سایت برای مجله جادوی کلمات محفوظ میباشد