۳۰ نکته مهم جهت آمادگی ایام امتحانات کنکور
30 نکته مهم جهت آمادگی ایام امتحانات کنکور : نکات مهم برای ایام امتحانات و کنکور جهت داوطلبان شرکت کننده در کنکور ها و امتحانات دانشگاه ها

نکات مهم برای ایام امتحانات و کنکور:
۱ـ واقع بینی و تفکر مبتنی بر منطق و همراه با ذهنیت مثبت، رمز اصلی موفقیت شما در ادامه راه است. آنچه مهم به نظر می رسد استفاده از معلومات و فراخوانی مطالب خوانده شده است. بنابر این در هر زمان با توجه به ایام باقیمانده، بر اساس اولویت مطالعه کنید و مطالب قبلی را سازماندهی نمایید. قبل از تسلط کامل بر موضوعات خوانده شده قبلی به سراغ مطالب دیگر نروید. از میان انبوه داوطلبان کنکور، آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر معلومات کافی، توان استفاده از معلومات را داشته باشند گوی سبقت را از دیگران خواهند ربود.
۲ـ از هیجانات روحی خود به بهترین نحو استفاده کنید، کلیه عواملی که ممکن است شما را در ایام امتحانات و نزدیک شدن ایام کنکور مضطرب و نگران سازد نشانه های مثبتی هستند که میزان هوشیاری شما را افزایش می دهند و در صورتی که بتواند آنها را از قبل شناسایی و کنترل کنید نتایج مثبتی نصیبتان خواهد شد بنابراین بدون توجه به عامل به وجود آمدن آن، سعی کنید به عنوان پیام مثبت از آن استفاده کنید تا تصاویر ذهنی شما مثبت شود شما فرصت زیادی ندارید که بخواهید ساعاتی از روز خود را به تجزیه و تحلیل مسائل روانی خود اختصاص دهید بلکه باید بلافاصله نشانه های مثبت حالات روحی خود را شناسایی و پتانسیل حاصل از آن را در راستای اهدافتان مصرف کنید.
۳ـ هر یک از ما دارای سطحی از هوشیاری هستیم که ذهن و بدن ما در آن سطح بیشترین بازده خویش را داراست و به آن سطح اوج عملکرد استرس می گویند (PPSL ـ Performance Stress Peak). برای کنترل استرس درسی در ایام امتحانات و کنکور باید از قبل برنامه ریزی کرد، درک شش عامل کلیدی زیر در این رابطه ضروری است:
الف. آگاهی : باید خودتان با نظارت دقیق متوجه شوید که در چه ساعاتی از روز در نقطه اوج هوشیاری قرار دارید. دروس مشکلتر و مباحث مهمتر را در آن ساعات سازماندهی و مرور کنید.
- § تاریخ و زمان: بعضی اوقات با تغییری کوچک در برنامه های درسی استرس کاهش می یابد.
- § موقعیت: از برخورد با آدمها و محیطهای استرس زا دوری کنید. و در صورتی که ممکن نبود، موضع گیری مثبت داشته باشید.
- § احساسات: احساسات و افکار خود رابه مثابه یک خدمتکار بی قید و شرط برای تحقق اهدافتان مورد استفاده قرار دهید.
ب. پیش بینی: با تجسم مثبت می توانید مکانیسم های مناسبی برای پیشگیری ایجاد کنید.
ج. اجتناب: حتی الامکان سعی کنید حالات خود را به گونه ای تنظیم کنید که تحت تأثیر فشار و استرس نباشید.
د. ارزیابی: کنترل و نظارت سیستم مستمر.
ه. قاطعیت: با احساسات واقعی خود در یک حالت آرامش و صداقت با خود قرار گیرید و از حقوق خود نیز دفاع کنید. جلوگیری از اتلاف وقت و بهره گیری مؤثر از زمان نوعی دفاع از حقوق خود به شمار می آید.
و. اقدام: اغلب برای حل مسائل زندگی خود، فقط فکر می کنیم و کاری مؤثر انجام نمی دهیم . توصیه می شود همین الان در فرصتهای باقیمانده دست به عمل بزنید و با شعار « هر روز بهتر از دیروز » روزهای آتی را به پلهای اصلی موفقیت خود تبدیل سازید.
۴ـ در مورد آنچه بیان می کنید کاملاٌ دقت داشته باشید از به کار بردن کلمات و واژه های تحقیر آمیز و منفی جداً بپرهیزید . تنها زمانی که بیان مسائل تبدیل به کار مثبت شود، احساس مثبت تری خواهید داشت. در غیر این صورت تکرار مشکلات تصاویر منفی ذهن شما را تثبیت می کند و گسترش می دهد و باعث می گردد تا قدرت تخیل در مقابل اراده تقویت گردد که به ضعف اراده می انجامد. حتی در تصور خودتان هم خودتان را ضعیف نشمارید. شما شایستگی موفقیت را دارید به شرطی که در بهترین حالت و شکل ظاهری و روانی خود ظاهر شوید. بنابراین برای پرهیز از حقیر شمردن خویش در نزدیکی ایام امتحانات و کنکور از ابتدا آگاه باشید و برنامه ریزی کنید.
۵ـ برای سازماندهی و جمع بندی مطالب باقیمانده توجه شما را به شش عامل یادگیری موفقیت آمیز جلب می کنیم.
- الف. کنجکاوی (Curiosity): تلاش برای یافتن پاسخ سؤالات و اشکالات جزئی که ممکن است در پاسخ به تستهای کنکور نیز اختلال ایجاد کند.
- ب. اعتماد (Confidence): خودباوری مثبت شرایط اساسی برای قبول مسئولیت های بزرگ می باشد اعتماد به نفس کاذب و خود باوری مثبت با هم فرق دارند. منظور از خودباوری مثبت حالتی است که در آن با توکل به خدا و استعانت از نیروها و استعدادها و نعمتهای الهی انسان بتواند به خودش نیز اعتماد کند و در راستای این اعتماد، اقدامات مؤثر و مثبت و سازندهای در جهت تحقق اهداف خود انجام دهد.
- ج. تعهد (Commitment): تعهد باید واقعی باشد و یکی از مشخصه های انسانهای است که به اهداف خود نائل می شوند تعهد با دقت و انرژی و علاقه حمایت می شود. انرژی های خود را با شیوه های مؤثر و مثبت، به گونه ای توزیع کنید که در ادامه راه توفیق حصول نتیجه، نصیبتان گردد.
- د. تمرکز (Concentration): تمرکز یعنی یادگیری چگونگی کنار آمدن و استفاده از سرمایه « این لحظه »، در راستای اهداف خود تمرکز داشته باشید. مطالعه با تمرکز یعنی مطالعه ای که هدایتگر درونی شما، با حالات مثبت و جستجو گرانه در این لحظه به دنبال حصول نتیجه همان لحظه باشد یعنی عالیترین شکل اجرای وظایف.
- هـ. یقین (Conviction): یقین، باوری است که شما می توانید کاری را انجام دهید. تصویری از خود می سازید و انتظاری که از خود دارید و آن را در ذهن خود تکراری می کنید زمینه ساز موفقیت شماست. انتظار داشته باشید آنچه را که در ذهن خود تکرار می کنید زمینه ساز موفقیتهای شماست. انتظار داشته باشید که در حد و اندازه خودتان در کنکور ظاهر شوید این انتظار، کاملاٌ معقول و منطقی است. خیلی هوشیارانه و خلاق ذهن خود را برای موفقیت آماده سازید.
و. تجلیل (Celebration): گاهی اوقات لازم است به گذشته خود بر گردید و از خود به خاطر موفقیت ها و کارهای کوچکی که انجام دادهاید تمجید کنید . این عمل احساس مثبتی را ایجاد می کند که برای پیشبرد و تدوام امر یادگیری به شما آرامش و پشتکار و دلگرمی می بخشد. روی حداقل ۳ مرتبه و هر مرتبه حدوداٌ ۵ الی ۱۰ دقیقه، خودتان را در وضعیتی تجسم کنید که در جلسه آزمون، با آرامش و خونسردی همراه با تسلط نشسته اید و کاملاٍ ماهرانه و با مدیریت زمان فوق العاده قوی و مؤثر مشغول بهره گیری بهینه از آموخته های خود هستید.
۶ـ طبق اصل پارتو (Pareto Principle) یا قاعده ۲۰/۸۰ . ۸۰% از نتایجی که می گیریم مربوط به ۲۰% فعالیتهایمان است. ۸۰% از نتایج مورد انتظار شما در ۲۰% باقیمانده زمان قابل حصول است البته اگر سازماندهی خوبی داشته باشید.
۷ـ در رابطه با هر درسی به طور دقیق، اشتباهات رایج در آن موضوعات را شناسایی کنید و در فرصتهایی که به عنوان کنکورهای آزمایشی به دست می آورید نسبت به حذف آن اشتباه اقدام کنید تا سرعت شما در پیدا کردن تستهای صحیح، افزایش یابد.
۸ـ از تمرینهای تجسم کنکور در هر فرصتهای استفاده کنید. هفته ای حداقل ۳ مرتبه هر مرتبه حدوداٌ ۵ الی ۱۰ دقیقه، خودتان را در وضعیتی تجسم کنید که در جلسه آزمون، با آرامش و خونسردی همراه با تسلط نشسته اید و کاملاٌ ماهرانه و با مدیریت زمان فوق العاده قوی و مؤثر مشغول بهره گیری بهینه از آموخته های خود هستید و در عالیترین وضعیت روحی و روانی قرار دارید. با سرعت انتقال فوق العاده زیاد و حضور ذهن کامل، در حالیکه به خداوند متعال توکل کرده اید و هر لحظه حالتان بهتر می شود و با رعایت کلیه قواعد و تکنیک ها، آزمون را برگزار می کنید. در آن لحظه، شما کاملاٌ واقع بین هستید و در همان لحظه حضور دارید و این احساس، موجب دلگرمی و بارش انرژی ذهنی مثبت می شود. سازماندهی مطالب، کلید طلایی حافظه شما در هر آزمون و کنکور به شمار می آید.
۹ـ مجبور نیستید همه ی تست ها را پاسخ دهید واقعاً اگر شک دارید جواب ندهید. یکی از بهترین تکنیکها وهنر های که باید یاد بگیرید و تمرین کافی داشته باشید، هنر تست نزنی است. به همان اندازه که تست زدن مؤثر است، تست نزدن هم مؤثر است . تجربه نشان می دهد که بسیاری از داوطلبان به دلیل فراوانی پاسخهای غلط نتوانسته اند به دانشگاه راه یابند. به عنوان مثال اگر یک داوطلب کنکور در یک درس که ۴۵ تست دارد. ۲۵ تست را با قاطعیت و اطمینان، پاسخ بدهد و ۶ تست را پاسخ اشتباه بدهد و ۴ تست را سفید بگذارد طبق فرمول محاسبه درصد خام او در آن درس ۷۳/۳% خواهد بود در صورتی که اگر همان ۶ تست غلط را پاسخ نمی داد درصد او ۷۷/۷ % محاسبه می شد. اختلاف ۵/۵% در یک درسی که ضریب ۴ دارد، ممکن است صدها نفر رتبه او را جابجا کند. توصیه اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان و دست اندرکاران مسائل کنکور، اینست که فقط به تست هایی که به صحت پاسخ آن اطمینان دارید پاسخ دهید.
۱۰ـ شرکت در کنکورها و آزمون های هفتگی با برنامه و نظم و آمادگی برای موفقیت و نیل به هدف بسیار ضرروی و راه گشا است. پس برای موفقیت در آنها از همان ابتدا تلاش کنید، زیرا تجربه و نتایج گذشته نشان می دهد کسب نتیجه در کنکور اصلی چیزی جدا و فاصله دار با نتایج کنکورهای و آزمون های هفتگی نمی باشد.
۱۱ـ دروس عمومی را با تکرارهای سبک و منظم، به حافظه خود بسپارید . یادگیری تدریجی قدرت حافظه را افزایش می دهد.
۱۲ـ به خاطر داشته باشید در جامعه آماری شرکت کنندگان کنکور، اقشار مختلفی با بهره های هوشی و استعدادهای متفاوت شرکت می کنند. چون آزمون سازمان سنجش براساس استانداردهای علمی طراحی میشود، قطعاً توزیع تستهای کنکور متناسب با شرکت کنندگان خواهد بود. با درک و فهم و قبول این نکته با یک استراتژی مناسب و معقول به پاسخ تست ها خواهیم پرداخت یعنی اگر قرار است به ۵۰ تست در ۵۰ دقیقه پاسخ دهیم لزوماً به معنای این نیست که به هر تست در ۱ دقیقه ممکن است پاسخ گوییم بلکه معنایش اینست که میانگین زمان لازم برای هر تست یک دقیقه است. بنابراین نتیجه می گیریم که ممکن است زمان واقعی برای بعضی از تست ها بیش از ۱ دقیقه باشد. و برای بعضی از تست ها کمتر از ۱ دقیقه یا کمتر از ۳۰ ثانیه خواهد بود. از طرفی لازم نیست که به همه تست ها پاسخ بگویید. ضرورت اولویت بندی تست ها از نکاتی است که تضمین کننده موفقیت شما در آزمون است.
۱۳ـ طبق نتایج تحقیقات و بررسیهای دانشمندان و پژوهشگران، باید از ابتدا به سؤالات ساده تر پاسخ دهید.
۱۴ـ از درسهایی که علاقه دارید شروع کنید.
۱۵ـ قبل از شروع آزمون، نفس عمیق و تجسم ذهنی مثبت سریع داشته باشید.
۱۶ـ با دید کاملاً واقع بینانه و مثبت آزمون را شروع کنید. به هیچ عنوان به اطراف و دوستان خود خیره نشوید. به پاسخ نامه های اطرافیان نگاه نکنید.
۱۷ـ آنچه مهم است، توان استفاده از معلومات کسب شده است.
۱۸ـ به هیچ عنوان به سراغ تستهایی که موضوع آن تست را قبلاً به حد کافی و لازم مطالعه نکرده اید، نروید مگر این که اطمینان حاصل کنید بقیه تست ها را پاسخ داده اید و واقعاً وقت اضافی دارید.
۱۹ـ به خاطر داشته باشید که گزینه های کنکور (به ویژه دروس محاسباتی و اختصاصی مثل ریاضی، فیزیک و شیمی) نتیجه و حاصل ادامه راههای غلط است. یعنی اگر در قسمتی از مسیر حل خود یک استباه جزئی داشته باشید و با ادامه حل تست با همان اشتباه به پاسخی برسید، همان پاسخ را در گزینه ها مشاهده خواهید کرد لذا باید دقت کنید که قبلاً اشتباهات رایج را شناسایی کرده باشید تا قالبهای ذهنی مثبتی در تصاویر ذهنی شما ایجاد شده باشد.
۲۰ـ تفکر مثبت و منطقی و دید واقع بینانه نسبت به آنچه هستید، از عوامل مهم موفقیت بشمار می رود نقطه ای را که الان در آن قرار دارید (از نظر کمیت و کیفیت تحصیلی خود) کاملاً شناسایی کنید. بدون پذیرش وضعیت کنونی، نمی توانید برنامه قابل قبولی برای ادامه راه تنظیم کنید. سعی نمایید حتی الامکان با خودتان صادقانه رو در رو شوید.
۲۱ـ در کنکور سراسری که توسط سازمان سنجش برگزار می گردد، سطح عمومی شرکت کنندگان از نظر وضعیت استعداد و هوش تحصیلی و همچنین عوامل مشابه، در توزیع و انتخاب تست ها تأثیر گذار است. یعنی در جامعه آماری که در کنکور شرکت می کنند سطوح مختلفی حظور دارند و طبیعی است که درجه ی دشواری تست ها متغیر است.
۲۲ـ قرار گرفتن در وضعیت و آرام و تجسم دقیقی از وضعیت مثبت در جلسه ی آزمون عامل مهمی در تنظیم ناخودآگاه شما بشمار می آید. سعی کنید ناخودآگاه خود را برای ظهور و حظور موفق در جلسه آزمون آماده کنید.
۲۳ـ از کلیه پیام های منفی و مخرب و زهرآلود (که به طور اشتباه از آنها تعبیر به واقع بینی می شود) به ذهن جداً خودداری کنید.
۲۴ـ به جای فکر و خیال و نگرانی همین الان اقدامی مناسب، مثبت و مؤثر در راستای هدف انجام دهید. به خاطر داشته باشید همین امروز بخشی از سرنوشت شما رقم می خورد. همین الان و در همین لحظه هر کاری انجام دهید، تأمین کننده بخشی از هدفتان است.
۲۵ـ واقعاً خودتان را به خدا بسپارید و در آغوش امن و مطمئن او سریع و دقیق به حرکت خودتان ادامه دهید. مطمئن باشید او به شما به بهترین شکل ممکن، کمک خواهد کرد به شرط اینکه شما بخواهید خود را لایق آن قرار داده باشید و کمک های خدا را جذب کنید.
۲۶ـ شب قبل از کنکور بقدر کافی بخوابید و روز قبل نیز فشار خاصی به ذهن خود وارد نکنید. آرام و خونسرد بطور کاملاً سبک و نرم درسهای خود را مرور کنید.
۲۷ـ به خاطر داشته باشید که ممکن است در یک لحظه احساس کنید کاملاً چیزی بلد نیستند. این احساس کاملاً طبیعی است و باید با عبوری صحیح از این وضعیت فرصتی برای ضمیر ناخود آگاه خود فراهم کنید که در مسیر آرام و امن و بستری مطمئن، بتواند پاسخ لازم را برایتان پیدا کند.
۲۸ـ تست های ساده و مشکل از امتیاز یکسان برخوردار هستند. کاملاً اشتباه است اگر قبل از اطمینان از پاسخ همه تست های ساده حتی یک ثانیه وقت خود را برای پاسخ تست های مشکل مصرف کنید. اول ساده تر ها بعد معمولی ها و سپس سخت ها، تست هایی که نخوانده اید و یا خیلی اشکال دارید واقعاً بگذارید و مطمئن باشید که کار صحیحی انجام می دهید.
۲۹ـ هر چند دقیقه یک بار با تغییر وضعیت فیزیکی بدن خود تنفس عمیق سوخت گیری مجدد انجام دهید.
۳۰ـ به گفته دیگران بعد از آزمون در مورد نتیجه آزمون و برآورد رتبه خود و دیگران، کاری نداشته باشید.
تهیه و تنظیم : همیشه آنلاین
منبع : برگرفته از منابع اینترنتی
تالار جادوی کلمات