فرق روانپزشک و روانشناس :
روانپرشک اجازه تجویز دارو و حتی بستری هم دارد اما روانشناس روانکاوی میکند بدون تجویز دارو که اجازه این کار را هم ندارد. اگر چه در دو حوزه اختلاف وجود دارد، روانپزشکان و روانشناسان اغلب با درمان بیماران همکاری می کنند. یک روانشناس قادر به نوشتن نسخه نیست، حرفه روانپزشکی و روانشناسی از لحاظ تحصیلی بسیار متفاوت است. روانپزشکان در مدرسه پزشکی شرکت می کنند و پزشکی عمومی آموزش می بینند. پس از کسب مدرک، چهار سال تحصیل رشته روانپزشکی را انجام می دهند.روانشناسان باید مدرک PhD یا PsyD را دریافت کنند که می تواند تا چهار یا شش سال طول بکشد. در طول تحصیلات خود، روانشناسان، توسعه شخصیت، تاریخ مشکلات روانشناختی و علم تحقیق روانشناختی را مورد مطالعه قرار می دهند. مدرسه فارغ التحصیل آمادگی دقیق برای حرفه ای در روانشناسی را بوسیله آموزش دانش آموزان به نحوه تشخیص اختلالات روانی و عاطفی در شرایط مختلف فراهم می کند.پس از مدرسه فارغ التحصیل، دانشجویان روانشناسی نیاز به تکمیل یک کارآموزی دارند که می تواند یک تا دو سال طول بکشد. کارآموزی به آنها کمک می کند: روش درمانتست تحلیلی
تکنیک های حل مسئله
نظریه روانشناسی
در امریکا پس از کارآموزی، برای کسب مجوز، اکثر ایالت ها نیز نیاز به یک یا دو سال تجربه کار عملی تحت نظارت یک متخصص بهداشت روان مجاز دارند.
روانپزشکی در مقابل روانشناسی در عمل
پس از دیدن یک پزشک اولیه برای ارجاع، بیمار می تواند به طور مرتب با روانشناس رفتار الگوهای رفتاری کار کند. این روانشناس ممکن است بیمار را به یک روانپزشک منتقل کند که بتواند دارو را تجویز و نظارت کند. روانپزشک و روانپزشک در کنار یکدیگر برای درمان نشانه های بیمار از نظر رفتاری و بالینی کار می کنند.زمینه های روانشناسی و روانپزشکی هر دو در تحقیق و توسعه درمان برای بهبود سلامت روانی و عاطفی ضروری است. تفاوت های متفاوت، روانشناسان و روانپزشکان یک هدف مشترک دارند: کمک به مردم احساس بهتر.
درمان رفتاری تجربه آنها معمولا شامل کار در واحد روانپزشکی یک بیمارستان با انواع بیماران، از کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات رفتاری به بزرگسالان با موارد شدید بیماری روانی است.به گفته کارشناسان ، در حال حاضر با شیوع ۲۱ درصدی اختلالات روانی در جمعیت بالای ۱۵ سال کشور مواجه هستیم و این موضوع نشان می دهد که باید تا چه اندازه ضرورت مراجعه به روانپزشک و مشاوره روانی در جامعه ایران نهادینه شود. (ویدیو اول و دوم را مشاهده کنید)
بر اساس آمارهای به دست آمده از تحقیقات انجام شده ، دختران و زنان ۱۵سال و بالاتر نسبت به پسران و مردان همسال خود بیشتر به اختلالات روانی نظیر افسردگی و اضطراب مبتلا هستند و این در حالی است که اکثر این افراد از ترس حرف های مردم و چسباندن انگ دیوانگی ، حاضر به مراجعه نزد دکتر روانپزشک و مشاوره نیستند .
باید توجه داشت که عدم درمان مناسب و به موقع این اختلالات موجب بروز مشکل در روابط بین فردی و اجتماعی و همچنین افزایش مرگ و میر در افراد دچار اختلالات روانی می شود.
متاسفانه در فرهنگ ایرانی برداشت غلطی حکم فرما است. به گونه ای که وقتی صحبت از روانشناسی و روان کاوی و یا مشاوره می آید ناخود آگاه به یاد فیلم های سینمایی می افتیم و فکر می کنیم کسی که از روانشناسی سخنی دارد و یا به روانشناس مراجعه می کند دیوانه و خل است ….
افسردگی روانپزشکی : علل، علائم و درمان غم و اندوه، کاهش احساس، از دست دادن علاقه یا لذت بردن از فعالیت های روزمره – این علائم آشنا برای همه ما است. اما اگر آنها عمدتا بر زندگی ما تأثیر می گذارد، ممکن است افسردگی باشد.با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، ۷٫۶ درصد از افراد بالای ۱۲ سال در هر دوره ۲ هفته افسردگی دارند. این قابل توجه است و مقیاس مسئله را نشان می دهد.به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، افسردگی شایع ترین بیماری در سراسر جهان است و علت اصلی ناتوانی در مهار آن است. آنها تخمین می زنند که ۳۵۰ میلیون نفر تحت تاثیر افسردگی در سطح جهانی هستند. حقایق سریع در مورد افسردگی:به نظر می رسد افسردگی در زنان بیشتر از مردان است.
علائم عبارتند از عدم شادی و کاهش علاقه به چیزهایی که برای به ارمغان آوردن شادی فردی است.
حوادث زندگی مانند خسارت، تغییرات خلق را ایجاد می کند که معمولا می تواند از ویژگی های افسردگی متمایز باشد.
علل افسردگی به طور کامل درک نمی شوند، اما احتمالا ترکیبی پیچیده از عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی و روانی-اجتماعی هستند. اگر به این علائم مبتلا هستید همین حالا با دکتر متخصص روانپزشک کامران عسکری تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان بهره مند شوید.