
قارچ یکی از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین مواد خوراکی هست که با انواع و اقسام غذاها بصورت مخلوط نیز طبخ میگردد. قارچ روشهای پخت متفاوتی نیز دارد. قارچ یکی از سبزیجاتی هست که خواص بسیاری برای بدن دارد. برای از بین نرفتن خواص قارچ باید بدانید که برترین روش پخت قارچ کدام هست؟
برترین طرز پخت قارچ
متخصصان اسپانیایی می گویند که برترین روش برای پخت قارچ بهره گیری از مایکروویو یا کباب کردن آن هست. متخصصان تغذیه و سلامت به این نتیجه رسیده اند که کباب یا مایکروویو کردن قارچ باعث حفظ تعداد زیادی از مواد آنتی اکسیدان آن میشود اما آب پز یا سرخ کردن قارچ این مواد آنتیاکسیدان را کاهش می دهد.
آنتیاکسیدانها موادی میباشند که سلول ها را در مقابل مواد شیمیایی زیان آور محافظت می کنند و مانع از مریضی هایي مانند سرطان و مریضی هاي قلبی میشوند.
چه موادی در قارچ وجود دارد؟
قارچ حاوی پروتئین «و اسیدهای آمینه ضروری»، فیبر و ویتامینهاي زیادی مانند ب، ث، د و اي هست و چربی و کالری اندکی دارد. در این مطالعه که در نشریه علوم غذا و تغذیه منتشر شده متخصصان خاصیت خوراکی چهار نوع قارچ را گذشته و بعد از پخت با هم مقایسه کردهاند.
برترین راه برای اینکه ویتامین و خاصیت خوراکی سبزیجات حفظ شود، این هست که زمان پخت کوتاه باشد. اگر سبزیجات را آبپز میکنید از حداقل آب ممکن بهره گیری کنید
سرخ کردن قارچ
سرخ کردن قارچ باعث میشود آنتیاکسیدان، پروتئین و کربوهیدرات آن در روغن از بین برود و ارزش خوراکی آن کم شود هر چند که قارچ خوشمزه تر می شود.
آب پز کردن قارچ
آب پز کردن هم مقدار زیادی از آنتی اکسیدان و پروتئین قارچ را از بین میبرد. متخصصان فکر میکنند علت این هست که این مواد وارد آبی میشوند که قارچ در آن پخته شده هست.گرچه متخصصان اسپانیایی متوجه شدند آبپز کردن باعث افزایش گلوکان می شود، مادهاي که در قارچها یافت می شود و ممکن هست در پیشگیري از مریضیهاي قلبی موثر باشد.
یک قانون کلی
برترین راه برای اینکه ویتامین و خاصیت خوراکی سبزیجات حفظ شود، این هست که زمان پخت کوتاه باشد. اگر سبزیجات را آبپز می کنید از حداقل آب ممکن بهره گیری کنید. به همین علت هست که متخصصان مایکروویو را روشی خوبی برای پخت قارچ دیدهاند، چون مواد مغذی خود را در آب و روغن از دست نمیدهد.
کباب کردن قارچ
با اینکه پخت سبزیجات با روغن باعث می شود خاصیت آن کم شود اما کباب کردن قارچ با اندکی روغن باعث افزایش آنتی اکسیدانها می شود. اگر از روغن زیتون برای اینکار بهره گیری کنید اسیدهای چرب آن اکثر خواهد شد بدون اینکه کالری آن اکثر شود.
- 09 تیر 1396
- 0 دیدگاه
- 489 بازدید